Hoe zorg ik voor meer sturing op output in plaats van aanwezigheid of kosten ?

Outputsturing en prestatiemeting in de nieuwe situatie is niet persé makkelijk. Het vraagt om een cultuur van vertrouwen en volwassenheid bij alle mensen op ieder niveau. Duidelijkheid en eerlijkheid in de te maken afspraken over beoogde doelen en resultaten, maar ook in de meting van de prestatie en het beschikbaar stellen van de juiste middelen voor die persoon. Het sleutelwoord in een dergelijke situatie is vertrouwen. Vertrouwen krijgen, maar vooral vertrouwen geven dat de ander doet en levert wat er afgesproken is. Resultaten dienen helder inzichtelijk gemaakt te worden, maar dienen ook afgestemd te blijven op de missie, visie en doelen van de organisatie. Anders wordt bijdrage aan het grotere geheel een heel bijzondere discussie.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *