Wim Kaizer: “Aan Harry héb je echt wat. Hij draait nergens om heen, is heel direct en concreet en heeft tegelijkertijd respect. Hij geeft mij altijd weer nieuwe inzichten en zorgt dat ik stevig op de grond blijft.” Oud bestuursvoorzitter INOS.

Arno Commandeur, Directeur bij Conclusion,
Ik heb enkele malen met Harry mogen samenwerken en heb hem ervaren als een zeer gedreven en sensitieve projectmanager die in staat is mensen in beweging te zetten en resultaten te boeken

Hagar Soeterboek – Interim manager
Harry haalt het onderste boven. Schijnbaar verborgen blokkades komen aan het licht. Zijn manier van blijven doorvragen verschaffen inzichten die verrassend en onthullend zijn. Tijdens een keerpunt in mijn loopbaan heeft hij mij inzichten gegeven die hebben geleid tot inspiratie en zelfvertrouwen. Mijzelf openstellen is voor mij vanzelfsprekender geworden dan ik ooit had gedacht.

Melina Basak, Oprichter / directeur Melline Agency:
Harry heeft mij gecoacht tijdens de opstart van mijn onderneming. Tijdens de consulten om het businessplan vorm te geven heeft hij me erg goed van input en nuttige verbeterpunten voorzien. Zijn stijl is om door te blijven vragen, keer op keer, totdat de antwoorden kwamen, die mij dan ook weer stof tot nadenken gaven. Ik ben met veel ideeën , nieuwe inzichten, inspiratie en zelfvertrouwen teruggekomen. Én met het nodige huiswerk. Het feit dat het in een informele, ongedwongen sfeer was maakte het voor mij een prettig en goed consult. Bedankt Harry

EECV: Samen met Peter van Soest van het Princenhuis is een training gegeven aan een organisatie in Europoort Rotterdam. Het betrof een afdeling van 6 personen, die dusdanig moeizaam met elkaar omgingen dat de onderlinge samenwerking en de productiviteit er ernstig onder te lijden had. In een twee daagse training op Landgoed Ulvenhart voltrok zich een bijzonder proces, waarna iedereen met positieve instelling, gebroederlijk het strijdperk verliet.
Hun manager: “In een afdeling waren de onderlinge verhoudingen van de medewerkers slecht. Er was onderling wantrouwen en geen respect. Door een sessie met alle betrokkenen van die afdeling is de werksfeer hersteld. De gekozen aanpak van llumens en PrincenHuis was hierbij voor ieder erg confronterend, maar zeer effectief. Door een laagdrempelige aanpak en door iedereen een spiegel voor te houden is met name wederzijds respect in de afdeling teruggekeerd.”
Deze training krijgt een vervolg om de verbetering verder kracht bij te zetten en te borgen voor de toekomst. Gemeenschappelijke visie en vriendschap zijn hierbij sleutelwoorden.

Hans Hameeteman, Sales manager bij Adelco
“Gedurende een aantal beslissende momenten heeft Harry me bijgestaan om op een zeer adequate wijze uit te vinden op welke manier ik met mijn kwaliteiten de beste beslissingen kan nemen. Harry geeft concrete richtlijnen, en een helder advies, en deze zijn gericht op het veranderen van de houding ten aanzien van de situatie. Hierdoor is het veranderen van je situatie puur, eerlijk, effectief en inhoudelijk.”

Peter van Soest van PrincenHuis
“Wat ik zo bijzonder vind aan Harry is zijn nieuwsgierigheid en de wijze waarop hij op een directe manier, betrokken, en vanuit warme persoonlijke belangstelling, open vragen kan stellen. Valse bescheidenheid is hem volkomen vreemd, je weet meteen wat je in huis hebt. Hij vraagt vervolgens door, want met halfslachtige antwoorden neemt hij geen genoegen. Dat doet hij zowel op persoonlijk vlak als op het vlak van processen in organisaties. Zo komt het onderste boven, waarna hij gaat bouwen aan een goed fundament. Zijn grote werkervaring binnen diverse organisaties komt daarbij goed van pas. Voor mij is het erg fijn dat Harry op de hoogte is van processen binnen organisaties, terwijl ik me vooral richt op de persoonlijke ontwikkeling en de verbinding tussen mensen.”

Bas van Gils, Partner bij Reflect Management
“Harry kwam op mijn pad als kandidaat Project Manager voor Brighthouse. Als bedrijfspsycholoog was het mijn taak hem op zijn geschiktheid te assessen. Hij slaagde glansrijk, toonde niet alleen een hoge persoonlijke effectiviteit te hebben als Projectmanager maar ook meerwaarde op de dimensies coaching en ontwikkeling. Hij combineerde in zijn profiel het zakelijke met het puur menselijke. Het is niet meer dan logisch dat hij daar momenteel als zelfstandig ondernemer zijn unieke propositie van maakt.”

Kasper Beek, Mede-eigenaar Dat Recruitment
“Als ondernemer en als mens heb je soms een outside perspective nodig om in te zien wat belangrijk is én wat niet (“don’t judge a book by it’s cover”). Harry is een prettige gesprekspartner, een klankbord en een zeer intelligente persoonlijkheid. Juist om zijn soft-skills en zijn kennis van zaken, beveel ik hem van harte aan.”

Ronald Aerts, Oprichter, eigenaar van RACC
“Harry heeft mij ingehuurd als management consultant om zijn bedrijf (Imtech ICT TS) te ondersteunen bij het evalueren en vernieuwen van hun strategie. Zijn werkwijze kenmerkt zich door nieuwsgierigheid, openheid en resultaatgerichtheid. Zijn gedrevenheid zorgt voor energie en passie. En hij zorgt ervoor dat hij zijn team ‘meeneemt op reis’.”

Projecten / Opdrachten uitgevoerd bij:

Contact Opnemen

De Werkplaats.org
Schoondonk 45
4907ZP Oosterhout
gsm 06-42346416
E-mail versturen